top of page

ons. 01. maj

|

Edel Sauntes Allé 23

Copenhagen: Antifascistisk 1. maj 2019 i fælledparken

Organizer: Antifascistisk 1. maj København I år indkalder vi til Antifascistisk 1. Maj i Fælledparken, hvor vi sætter fokus på at bekæmpe undertrykkelser i hverdagen, lige meget hvor du møder den

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
Copenhagen: Antifascistisk 1. maj 2019 i fælledparken
Copenhagen: Antifascistisk 1. maj 2019 i fælledparken

Tid og sted

01. maj 2019, 12.00 – 18.00

Edel Sauntes Allé 23, Edel Sauntes Allé 23, 2100 København, Danmark

Om eventet

Line up:

Kong Kurs

Følsom front

TBA

Når uret bliver ret, bliver modstand en pligt!

I år indkalder vi til Antifascistisk 1. Maj i Fælledparken, hvor vi sætter fokus på at bekæmpe undertrykkelser i hverdagen, lige meget hvor du møder den. I disse tider strammer statsmagten sit jerngreb om hvilke udtryk og mennesker, der er acceptable. Med ghettolister og religiøs forfølgelse splittes befolkningen i “rigtige” og “forkerte” mennesker.

Solidariteten indsnævres og magthaverne mobiliserer befolkningen til at praktisere undertrykkelse som hverdagshobby. Vi ser det i byrummet, hvor kvinder forfølges og udskammes for deres tildækning af både racistiske selvtægtere og af politiet som lovens lange arm, med retsforfølgelse, økonomiske sanktioner, eller deciderede overfald.

Selvmodsigende nok imens andre kvinder og queers i nattelivet bliver shamet for deres manglede tildækning og deres oplevelser bliver mistænkeliggjort. Alle former for undertrykkelse angribes som en del af en såkaldt krænkelseskultur, hvor vores oplevelser og erfaringer sammensmeltes og usynliggøres i et forsøg på at opretholde magtforholdet mellem klasser, køn og etnicitet.

Staten spekulerer aktivt i røgslør og fordrejning, når det handler om lovforslag, som både er reaktionære og indeholder adskillige angreb på den velfærd og solidaritet, som vi har tilbage. Det forsøges fejet under gulvtæppet af de siddende politikere for at undgå modstand. Det er vi trætte af!!

Det samme ses, når statens penge bruges på, at politiet blindt faciliterer sikkerhed og frihed for at racistiske provokatører gang på gang uden spørgsmålstegn får rullet den røde løber ud, når de vil sprede had og splittelse i lokalmiljøer, alt imens de mennesker, der bor og lever der, mistænkeliggøres, kriminaliseres, og forsøges presset ud og ikke bliver hørt. Imens forsøges deres almene boliger privatiseret af staten i jagten på profit, da disse boliger i takt med gentrificeringen er blevet attraktive områder i de store byer. Det står dermed klart, at de afgørende kriterier for hvem, Apartheid-Danmark anser for acceptable mennesker, kan koges ned til bleghed og købekraft.

Det er alt sammen forsøg på at splitte os ad, stoppe os fra at møde hinanden og dele vores liv, for det er når, det sker, at organiseringer kan vokse frem og modstanden kan blomstre. Når staten forsøger at splitte os, må vores modsvar være fælles kamp. Lokalt forankret solidaritet og modstand mod ethvert tiltag, der forsøger at spille os ud mod vores medmennesker.

Vi ses bag søen til antifascistisk 1. Maj.

Kampen fortsætter!

Del dette event

bottom of page